Project Blauw | Trainingen
ECD project,projecten op snijvlak van business en ICT,opleidingsprogramma,netwerkorganisatie,trainingsprogramma,interimmanager,op tijd realiseren van benodigde kwaliteit binnen afgesproken budget
22705
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22705,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24887

Het verlenen van zorg is gebaat bij een goede bedrijfsvoering. ProjectBlauw biedt met specialisten praktische, eendaagse trainingen aan. Deze specialisten zijn net als ProjectBlauw gericht op de zorg en hun ervaringen met bedrijfsvoering in de zorg zijn geïntegreerd in de trainingen.

Doorbreek bestaande gedragspatronen

Vind je het lastig om je medewerkers mee te krijgen? Inzicht in je eigen drijfveren (wat je beweegt) en die van je medewerkers helpt om effectiever leiding te geven. Met de speciaal voor de zorg ontwikkelde drijfverentest krijg je inzicht en handvatten die je in staat stelt beter aan te sluiten bij je medewerkers. Samen met twee gecertificeerde RealDrives Care&Cure trainers bieden wij de training ‘Doorbreek bestaande gedragspatronen’ aan voor iedereen die leiding geeft.

Projectmatig werken

Lopen projecten niet altijd goed? Dan helpt een gedeeld beeld over de belangrijke zaken van een project enorm om grip te krijgen en te houden. Het gaat hierbij om de essentie van projectmatig werken. Er wordt steeds meer projectmatig gewerkt in de zorg; voor het goed functioneren van een (zorg)organisatie is het beheersen van projectmatig werken een voorwaarde. De training geeft handvatten en direct bruikbare hulpmiddelen (in Excel) om grip te krijgen en te houden op projecten. Hiermee doen we direct in de training een herijking van een eigen project. ProjectBlauw biedt de training aan voor iedereen die betrokken is bij projecten bijvoorbeeld als projectleider, opdrachtgever, stuurgroeplid of projectmedewerker.

Privacybewustzijn

Er is binnen uw organisatie nog steeds kans op datalekken. Zelfs wanneer u technische en organisatorische maatregelen genomen heeft om dit te voorkomen. Datalekken worden namelijk vaak veroorzaakt door menselijk handelen. Privacybewustzijn is noodzakelijk om datalekken te voorkomen. In mei 2018 treedt nieuwe strengere wetgeving in werking waarin ook de verplichting om te werken aan bewustzijn is opgenomen. In de training wordt een zesstapsmodel behandeld om aan het privacybewustzijn van management en medewerkers te werken. ProjectBlauw biedt samen met PrivacyLab de training privacybewustzijn aan voor iedereen in de zorg die ‘iets’ moet doen met de verbetering van privacybewustzijn.

Risicomanagement

Wordt risicomanagement als iets negatiefs gezien; het verplicht invullen van lijstjes? Als risicomanagement als een positief onderdeel van het werk wordt gezien, is dat veel effectiever. De uitdaging is het risico-denken op een positieve manier in het DNA van de mensen krijgen. In de zorg zijn er zowel operationele (medische) als bedrijfsmatige risico’s die moeten worden aangepakt. De training laat de deelnemers ervaren hoe je risico denken als een positief onderdeel van je werk kan maken. Samen met Succes by Culture bieden wij de training risicomanagement aan voor risico managers, kwaliteitsmedewerkers en interne auditors die er voor moeten zorgen dat de medewerkers gaan ‘risicodenken’.

Op basis van de kennis en ervaring die ProjectBlauw in de praktijk opdoet, worden trainingen aangeboden. De doelstelling is om korte intensieve trainingen de deelnemers direct toepasbare kennis bij te brengen. Onze trainers hebben ervaring in de zorgsector en de deelnemers werken allemaal in vergelijkbare organisaties. Het trainingsmateriaal bevat voorbeelden en hulpmiddelen zodat de deelnemers na de training direct met het geleerde aan de slag kunnen.
De trainingen gaan met name in op het hoe en minder op het wat. Inhoud op de verschillende gebieden wordt als kader geïntroduceerd om de bewustwording en hoe er praktisch mee om te gaan te behandelen. De specialisten zijn uiteraard in staat en bereid om ook op inhoudelijke vragen in te gaan.
Het is ook mogelijk om de training op maat, op locatie exclusief voor eigen medewerkers te organiseren.