Project Blauw | Lees meer over projectmatig werken
ECD project,projecten op snijvlak van business en ICT,opleidingsprogramma,netwerkorganisatie,trainingsprogramma,interimmanager,op tijd realiseren van benodigde kwaliteit binnen afgesproken budget
23116
page-template-default,page,page-id-23116,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24887
Projectmatig werken

Door je op de paar belangrijkste aspecten van elke fase van een project te richten, blijft een project beheersbaar. Vooral de pragmatische aanpak om vooraf, tijdens en op het eind van een project in controle te zijn, sloot aan bij de behoefte van de deelnemers. Voor de training zijn de registers van een project in een handzaam Excel sheet vormgegeven:

  • (resource)planning,
  • besluitenlijst,
  • risicolijst,
  • issueslijst.

Daarnaast is in de training de link gelegd naar producten van de Prince II (zeer uitgebreide) projectmanagement methodiek. Deze hulpmiddelen waarmee ze direct aan de slag kunnen na de training binnen hun projecten werden gewaardeerd.

 

De deelnemers is gevraagd een project ‘mee naar de training te nemen’. Alle aspecten van projectmatig werken die in de training zijn behandeld, hebben ze direct toegepast op hun eigen project. Dit bevorderde de leerervaring en betekende dat ze direct naar de training beter inzicht in hun project hadden en wisten wat ze moesten doen om het (beter) beheerst te krijgen.

 

Door een aantal specifieke ‘projectgebeurtenissen’ te oefenen (zoals het initiëren, goedkeuren en doorvoeren van een wijziging) werden ook de verschillende rollen in een project duidelijk.

Joost Dudok van Heel (eigenaar ProjectBlauw):

Interesse in de checklist Projectmatig werken en ProjectBlauw-Prince II klik dan hieronder of neem contact met ons op:
info@projectblauw.nl
telefoonnummer: 085 86 401 23

CHECKLIST
PRINCE II

ProjectBlauw biedt in het najaar nog een open training Projectmatig werken aan:
Klik hier voor overzicht alle trainingen